Sruby

Stavba domu dřevostavby je jedno z nejstarších umění jaké známe. Už pračlověk postavil svou první chýši. Toto umění se pak dále rozvíjelo až k vysokým chrámům středověku.
                                                                                                                                             
V Čechách máme opravdu nádherné stavby spojené s dřevostavitelstvím. Mohu zmínit hrad Český Krumlov, zámek Lednice nebo Pražský Hrad. Tyto stavby mají u nás hluboké kořeny.
                                                                                                                                                              
Velmi známým stavitelstvím se však staly i Kanadské dřevostaby. Kanadské se jim nejspíše říká z důvodů které uvádím na první straně a také kvůli velkému exportu dřeva z těchto míst. V současnosti je Kanada i velkým vývozcem těchto staveb do různých koutů světa. Nejvíce však do USA kde se dřevěného materiálu spotřebuje nadmíru.
                                                                                                                                                 
Z vlastní zkušenosti mohu říci, že se čím dál tím více objevují stavby z kovových profilů které mají  tu výhodu, že jsou ohnivzdorné. Nejčastěji se tyto profily používají na vnitřní příčky, ale staví se z něj i celé domy. Pro zhotovení takového domu se namísto hřebíků používají vruty které se bez předvrtání šroubují do konstrukce.
                                                                                                                                                               
Na postavení jednoduché příčky nemusíte být profesionál a postačí vám k tomu dobrá vodováha a také akuvrtačka která je lehká v ruce a můžete ji nosit v pásu na nářadí. Pro profesionály bych doporučil nářadí značky Bosch, DeWalt, Hilti či Makita. U těchto firem nemusíte mít obavu, že nářadí poškodíte i při denodenním užívání.